woensdag, 11 oktober 2017 17:16

Aanvraag voor referendum over de Sleepnetwet

UPDATE: De aanvraag voor een referendum over de nieuwe Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten is  volgens initiatiefnemers 407.582 keer getekend! Daar komt nog een onbekend aantal bij van mensen die de aanvraag rechtstreeks bij de Kiesraad hebben ingediend. Om de aanvraag goed te keuren zijn 300.000 ondertekenaars nodig. Dat aantal is dus, ook al worden er aanvragen afgekeurd, ruimschoots gehaald.

We kunnen er daarom al op rekenen dat het referendum op woensdag 21 maart 2018 zal plaatsvinden (gelijktijdig met de verkiezingen voor de gemeenteraad die dan in de meeste gemeentes gehouden zullen worden. Formeel zal de Kiesraad dit bekend gaan maken in een openbare zitting op 1 november aanstaande.

Voor 16 oktober moesten er 300.000 handtekeningen zijn ingediend bij de Kiesraad voor het aanvragen van deze volksraadpleging.

Nu ruimschoots voor deze datum de benodigde handtekeningen binnen zijn  wordt de kritiek op deze vernieuwde Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten alleen maar sterker als mensen blijven tekenen.

Actiemateriaal

De stickers die Burgerrechtenvereniging Vrijbit liet maken ter ondersteuning van deze actie zijn te bestellen via email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor aanvraag van de flyers die Amnesty International liet drukken zie https://sleepwet.nl/help.html

Help mee

Het referendum zal gelijktijdig worden gehouden met de komende gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart 2017. In aanloop naar het daadwerkelijke referendum moet er nog heel wat werk worden verzet om te zorgen voor een grote opkomst, goede voorlichting en een inhoudelijk zodanige invulling van het referendum dat de vraagstelling recht doet aan het scala aan bezwaren tegen de nieuwe bevoegdheden van AIVD en MIVD.