zaterdag, 15 augustus 2009 12:09

Bits of Freedom is terug

bits of freedom

Amsterdam, 14 augustus 2009 - Bits of Freedom gaat opnieuw digitale burgerrechten verdedigen. Veel mensen maken zich zorgen over de toenemende verzameldrift en beperking van hun digitale vrijheid door de overheid en het bedrijfsleven. Zij constateren dat hun burgerrechten daarbij onvoldoende serieus worden genomen. Bits of Freedom is terug, en zal zich door het voeren van een constructieve lobby en actieve campagnes inzetten voor de verdediging van de digitale grondrechten van de Nederlandse burger.

De website van Bits of Freedom zal de komende maand worden vernieuwd. Een archief van de oude website is hier te vinden (dit archief wordt niet meer bijgehouden). Bits of Freedom zal vanaf 28 augustus weer een tweewekelijkse nieuwsbrief per e-mail versturen. Klik hier om u te abonneren op de nieuwsbrief.

De stichting Bits of Freedom verdedigt privacy en communicatievrijheid in de informatiemaatschappij. De organisatie staat onder leiding van Ot van Daalen. Het vernieuwde bestuur van Bits of Freedom bestaat uit Doke Pelleboer (ex-directeur van XS4ALL), Joris van Hoboken (onderzoeker bij het Instituut voor Informatierecht van de Universiteit van Amsterdam) en Karianne Thomas (advocaat bij advocatenkantoor Van Doorne).