woensdag, 08 juni 2016 11:49

8-6 Internationale Big Brother Actiedag: brief aan de bibliotheken en boekhandels in Nederland

Op 8 juni 1949 publiceerde George Orwell zijn beroemde boek 1984.

Omdat het nog net zo belangrijk is als toen dat mensen kennis nemen van het ‘Big Brother Is Watching You’ toekomstbeeld, wat hij daarin schetst, is in 2012 de datum van 8 juni uitgeroepen tot internationale Big Brother Action Day.

Bij gelegenheid van de 5e editie stuurt Burgerrechtenvereniging Vrijbit aan alle bestuursleden en medewerkers van de bibliotheken in Nederland en boekhandels door het hele land, de door haar geactualiseerde lijst met aanbevolen boeken over het thema ‘Privacy’ inclusief een geïllustreerde shortlist met aanbevelingen.

We hopen dat deze aanbevelingen hen zullen inspireren om gedegen achtergrond informatie over de thematiek te ontsluiten voor een groot publiek wat nu vaak blijft aangewezen op de versnipperde en veelal oppervlakkige voorlichting vanuit de overheid, het bedrijfsleven en de pers.

Een thema wat we gemakshalve als ‘privacy’ aanduiden, maar wat in feite gaat om een van de belangrijkste onderwerpen van deze eeuw, namelijk ‘hoe behouden we in dit digitale tijdperk het recht op de bescherming van een privéleven en lichamelijke integriteit van vrije communicatie en open toegang tot informatie?

Download aanbevelingslijst boeken over privacy pdf

Download geïllustreerde shortlist  boeken over privacy pdf

 

Meer informatie over de internationale actiedag is te vinden op de website van de initiatiefnemers NO- CCTV UK http://www.no-cctv.org.uk/1984.asp De promotie video van dit jaar vind u via https://vimeo.com/166856757