Afdrukken

European Dialogue Internet Governance

Titel:
European Dialogue Internet Governance
Wanneer:
di, 18. juni 2019, 09:00 h - do, 20. juni 2019, 18:00 h
Categorie:
Debat

Omschrijving

EuroDIG 2019 https://www.nligf.nl/eurodig-2019/

EuroDIG is een multistakeholder platform om verschillende zienswijzen over het internet en de governance (het beheer, beheersing, besturing, en regulering) daarvan uit te wisselen en van elkaar te leren. Het is geen conferentie, maar een dialoog door het hele jaar heen over politiek en digitalisering op Europees niveau, met als hoogtepunt een jaarlijks evenement. Een bottom-up benadering, waarbij best practices met elkaar gedeeld worden.

De jaarlijkse Europese conferentie over internet governance vindt (18)19-20 juni in Den Haag bij het World Forum plaats. Dit is de eerste keer dat Nederland gastland is van deze conferentie. Het ministerie Economische Zaken en Klimaat, de gemeente Den Haag, SIDN en ECP zijn gezamenlijk gastheer van EuroDIG en verantwoordelijk voor de logistieke organisatie.

Cooperation in the Digitale Age is dit jaar het thema van de EuroDIG conferentie. “Samenwerken in het digitale tijdperk is wat ons drijft en wat het multi- stakeholdermodel zo toekomstgericht maakt. Wanneer belanghebbenden betrokken zijn bij de beleidsdiscussies, kunnen besluiten die het internet beïnvloeden op een meer holistische en geïnformeerde manier worden genomen”.

Onderwerpen van Cybersecurity tot en met Human Rights komen op de agenda te staan. Bekijk hier het programma van de conferentie.

Een sessie organiseren

Het is te alle tijden mogelijk om een bijdrage te leveren in één van de programmaonderdelen. Hiervoor dient u zich te abonneren op de mailinglijst van de EuroDIG-wiki pagina. Samen met de overige sessieorganisatoren geeft u invulling aan de sessie. Aanvullende informatie over het organiseren van een sessie vindt u hier.

Deelnemen als bezoeker

Vanaf 1 maart tot en met 31 mei kunt u zich via de EuroDIG website inschrijven voor de conferentie. Deelname is kosteloos, maar aanmelding voor de conferentie is een vereiste om toegelaten te worden.

Meer informatie over EuroDIG vindt u op www.nligf.nl