E-mailAfdrukkenExport ICS

aanvraag referendum tegen Wet Inlichtingen-en veiligheidsdiensten

Evenement

Titel:
aanvraag referendum tegen Wet Inlichtingen-en veiligheidsdiensten
Wanneer:
ma, 4. september 2017 - ma, 16. oktober 2017
Categorie:
Politiek

Omschrijving

Ook Burgerrechtenvereniging Vrijbit roept op om de aanvraag referendum tegen de nieuwe Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten (Wiv 34.588) te steunen.

Zorg ervoor dat uw steunbetuiging uiterlijk op maandag 16 oktober bij de Kiesraad binnen is.

Doel en stand van zaken raadplegend referendum over de sleepnet-tap-geheime DNA databank- Wet op de Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten

Uitgangspunt van de initiatiefnemers is dat de sleepwet dusdanig grote gevolgen heeft voor de inperking van de vrijheid van burgers dat deze niet zonder een referendum zou mogen worden aangenomen.  Als er voldoende handtekeningen worden opgehaald, wordt het referendum waarschijnlijk pas in het voorjaar van 2018 gehouden. Dan pas hoeft u uw mening over deze wet te geven. Nu gaat het om de vraag of u vindt dat burgers zich zouden moeten uitspreken over deze verregaande bevoegdheden van onze geheime diensten.

Om een volksraadpleging aan te vragen moeten er voor 16 oktober aanstaande 300.000 van handtekening voorziene steunbetuigingen voor de aanvraag worden ingediend bij de Kiesraad.

Als deze na controle vastgesteld dat er voldoende geldige verzoeken worden ingediend, moet er volgens de huidige wet een referendum worden georganiseerd. Op dat moment wordt uw stem dan gevraagd voor de concrete vraag wat u van de wet/ en noodzaak tot heroverweging daarvan vind.

In geval dan vervolgens minimaal 30% van de kiesgerechtigden hun stem uitbrengt tegen de Wiv in de huidige vorm dan moet de regering zich nogmaals over deze wet buigen.

Op dit moment is het belangrijkste dat er 300.000 handtekeningen voor een referendum bij de Kiesraad binnenkomen.

De 300.000 ondertekeningen van de aanvraag  moeten correct worden aangeleverd wil de Kiesraad ze accepteren. Dat betekent dat u gevraagd word naar: uw achternaam, eerste officiĆ«le voornaam, geboortedatum, geboorteplaats,woonplaats, postcode en handtekening.

Papierpost:

Stuur uw verzoek aan : de Kiesraad, Postbus 2700, 6401 DE HEERLEN. Gebruik hiervoor desgewenst het voorgedrukte het formulier wat u zelf kunt Downloaden of  Burgerrechtenvereniging Vrijbit vragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om u daarvan een of meerder exemplaren toe te sturen.

NB Omdat verzoeken uiterlijk op maandag 16 oktober 2017 moeten zijn ontvangen raden we mensen die hun persoonsgegevens niet elektronisch en via internet willen versturen aan om als deadline voor versturen donderdag 12 oktober ( voor het afhalen van tijdstip van de postbestelling) aan te houden.

Online tekenen:

Via internet kunt u rechtstreeks uw aanvraag indienen bij de Kiesraad via het invullen van hun online formulier via https://www.referendumovereenwet.nl/wetten/34588

Om u te helpen ( en zelf zicht te houden op hoeveel handtekeningen er binnen zijn) hebben de initiatiefnemers ook een eigen formulier ontworpen om digitaal tekenen. Als u dat invult printen zij de papieren versie van het kiesraadformulier uit en overhandigen dit zelf aan de Kiesraad

Kan ik op nog meer manieren meehelpen met deze actie?

Jazeker. U kunt helpen door zoveel mogelijk mensen in uw omgeving persoonlijk vragen om ook te tekenen en zo een referendum af te dwingen.

Beheert u een website? Plaats hierop dan een oproep met link naar https://teken.sleepwet.nl/   of plaats een banner.

Voor uitgebreidere informatie zie:  https://www.vrijbit.nl/dossiers/veiligheids-en-inlichtingendiensten/item/1075-oproep-steun-aanvraag-referendum-tegen-de-nieuwe-wet-op-de-inlichtingen-en-veiligheidsdiensten-wiv-34-588.html

of https://teken.sleepwet.nl/