E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Culture of Control

Titel:
Culture of Control
Wanneer:
za, 3. oktober 2015 - zo, 13. december 2015
Locatie:
Den Haag
Categorie:
Kunst

Omschrijving

Locatie: Hogewal 1-9, Den Haag en andere locaties

Gedurende tien weken staat Stroom Den Haag in het teken van controle: van nudging en zelfsurveillance tot terugpratende koelkasten en militaire stedenbouw. Geen dystopische scenario's of opgeheven vingers, maar oprechte interesse in een fenomeen dat op allerlei manieren invloed uitoefent op ons leven en de stad. Met kunst, scenografie, film, ontwerp en reflectie onderzoekt, bespeelt en kantelt Culture of Control gekende en ongekende controlemechanismen.

Stroom Den Haag werkt hiervoor samen met een groot aantal personen en organisaties, zoals AFFR, ICX, Platform-Scenography en Open!

3 oktober t/m 13 december 2015

SHOW MORE
Locatie: Stroom Den Haag
Centraal in deze periode staat SHOW MORE, een video-installatie van Bruno Listopad en Nikola Knežević over zelf-objectivering via online broadcasting. Stroom daagde choreograaf Bruno Listopad en architect/kunstenaar Nikola Knežević uit om te reflecteren op de groeiende invloed van controle op ons persoonlijke leven. In plaats van het individu zoals gebruikelijk te presenteren als louter slachtoffer van bespiedende bedrijven en overheden, laten Listopad en Knežević individuen zien die de controle over hun publieke representatie juist in eigen hand proberen te houden.


Locatie

Locatie:
Den Haag