E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Someone to watch (over) me met Typhoon, Jan van Mersbergen en Dilan Yurdakul

Titel:
Someone to watch (over) me met Typhoon, Jan van Mersbergen en Dilan Yurdakul
Wanneer:
wo, 19. februari 2014, 20:30 h
Locatie:
Amsterdam
Categorie:
Kunst

Omschrijving

Wat is tegenwoordig nog privé? Op zoek naar de betekenis van privacy in onze veranderende wereld met Jan van Mersbergen, Typhoon en Dilan Yurdakul.

Wat is tegenwoordig nog privé? Op zoek naar de betekenis van privacy in onze veranderende wereld met Jan van Mersbergen, Typhoon en Dilan Yurdakul.

Lokatie:Podium Mozaïek

Bos en lommerweg 191, Amsterdam

www.podiummozaiek.nl

prijs online/voorverkoop   € 9.50 / prijs (deur)   € 11.50 /Studenten, CJP, Stadspas, 65+ en groepskorting online/vvk   € 7.50

Toelichting:

Vroeger, in de oude analoge tijd, was privacy iets dat zich achter gesloten deuren en in je eigen hoofd afspeelde. Wat je wilde laten zien van jezelf, je familie, je werk, je hobby’s, je lichaam, je gedachten: het was aan jou. Tegenwoordig delen we vrijwillig en onvrijwillig alles van onszelf: we maken jaarlijks tientallen profielen aan, begeven ons in sociale netwerken, gebruiken diensten als Gmail, Spotify en Dropbox; we leven een leven in The Cloud. Voordat kinderen een eigen reflectie op zichzelf kunnen ontwikkelen zwerft er al een beeld van ze op Facebook; zelfs de onbekendste Nederlander kan door middel van een goede online zoektocht tot op zijn eetgewoontes worden gereconstrueerd uit alle informatie die er rondzwerft in het digitale heelal. Op een beduidend groter en angstwekkender niveau zijn daar de grijparmen van spionagediensten als de NSA die dagelijks miljoenen brokken Big Data opvissen uit de oceaan aan informatie die we versturen via internet.

We vroegen een schrijver, een MC/Spoken word artist en theatermaker wat privacy voor hen betekent en hoe zij hieraan vorm geven in deze verander(en)de wereld. Beschermd door het duister van de nacht, delen zij hun gedachten met ons tijdens deze editie van West Words. 

Regie: Caspar Nieuwenhuis

West Words is een literair concept van de SLAA en Podium Mozaïek waarbij we op multidisciplinaire wijze actuele thema’s over het voetlicht brengen. Elke aflevering staat een nieuw geschreven tekst van een schrijver centraal waaromheen een kleine voorstelling wordt gebouwd. 30 oktober 2012 was de aftrap van de eerste West Words met T. Martinus. Tsead Bruinja verzorgde A Love Supreme over de Hoogste liefde en op 4 mei jl stond West Words in het teken van gedenken, met een tekst van Thomas Verbogt.


Locatie

Locatie:
Amsterdam