E-mailadresAfdrukkenExport ICS

Vrijbit ledenvergadering nieuw stijl

Titel:
Vrijbit ledenvergadering nieuw stijl
Wanneer:
zo, 2. september 2012, 14:00 h - 16:00 h
Locatie:
Amsterdam
Categorie:
Vrijbit Ledenvergadering

Omschrijving

De maandelijkse Vrijbit vergaderingen iedere eerste zondag van de maand krijgen vanaf dit seizoen een nieuwe opzet.

14- 15 uur

Op de agenda staan van  zoals altijd de lopende zaken zoals update bestuur, ingekomen 'Privacy'nieuws, actuele dossiers waaraan Vrijbit werkt, komende bijeenkomsten/seminars/vergaderingen rechtszaken e.d.

Van 15- 16 uur zal vervolgens één thema specifiek aan de orde komen. Dit keer gaat het thema ' Privacy en vervoer'.

 

We zullen daarbij speciaal aandacht vragen voor alle aspecten waarop het reisgedrag van de burger momenteel wordt vastgelegd van zowel automobilisten als gebruikers van het Openbaar Vervoer.

Welke gegevens worden vastgelegd? Hoe gebeurd dat? Hoe kunnen deze gegevens worden ingezet voor het profileren van reisgedrag ten behoeve van commerciële doelen en voor justitiële toepassing? Welke ontwikkelingen staan ons nog meer te wachten?  Via welke dwarsverbanden kunnen deze gegevens verder worden verrijkt met data van bijvoorbeeld cameratoezicht, gegevens uit de ' social' media en drone observaties van groepsgedragingen?

Zoals altijd proberen we naast de inventarisatie van de registratiemogelijkheden speciaal de focus te richten op 'wat kunnen we praktisch bijdragen aan het behoud van de persoonlijke vrijheid op dit gebied’.

Het is de opzet om met elkaar een soort brainstormsessie over dit onderwerp ter houden, waarna we het als dossier REISGEDRAG  verder praktisch ter hand willen nemen binnen onze eigen organisatie en samen met andere organisaties en initiatiefnemers die zich hiermee bezig houden.
Het zou  wat dat betreft meer dan welkom zijn als mensen zich vast vooraf op dit thema willen bezinnen. En zich willen beraden of ze gelegenheid hebben om op dit dossier binnen Vrijbit de komende maanden een actieve bijdrage te leveren.

De vergaderingen zijn voor leden vrij toegankelijk en voor belangstellenden op aanvraag.

 


Locatie

Locatie:
Amsterdam